blog o písních tématicky, dle liturgického kalendáře pro různé věkové kategorie

Zpíváme si v době velikonoční

22. 4. 2019 9:36
Rubrika: Nezařazené

Krásnou dobu Velikonoční všem :)

Jak jsem před časem slíbila, vypíšu a trošku seřadím pár písniček - samozřejmě že pro období velikonočního veselí, dnes jsme ještě plní inspirace, ale co si budeme, velikonoční doba chvilku trvá a neopakovat pořád ty samé písničky dokola dá později víc práce :) 

Všechno v době velikonoční je takové krásně živé, veselé, v písničkách se to hemží krásným halleluja a vše se zpívá s radostí a jde to samo :)

Pokud hledáte inspiraci na písničky pro nejmenší, co jim zpívat, případně je něco i naučit, začnu právě s nimi. Znáte písničku Haleluja šabalaba labam bam? Kolik Vám dalo času, než jste ji poprvé vyslovili správně? Raději najdeme něco ještě jednoduššího? Ideální bude písnička Ježíš žije, velmi jednoduchý text, který se stále opakuje, pouze se v dalších slokách obmění a zase opakuje. Další písničkou, kterou lehce naučíte děti je Přišel Bůh, je celá o opakování, zazpíváte 2-3 slova, která se hned opakují, paráda :). Další opakovačka je Ježíš je Pán a z těch jednodušších bych asi zmínila ještě Halelu, Oslavujme Hospodina, dobrý je a Zpívej se mnou haleluja.

Se staršími dětmi, dejme tomu první stupeň by se dali zvládnout písničky jako Kdyby nás Bůh neměl rád, Zpívej haleluja, Jsme děti tvé, Chci oslavovat a snad i Hosana Bohu na nebi. 

No a mezi ty, které bych zařadila scholám od druhého stupně a starším by  byly písničky jako Aleluja, z mrtvých Pán všech vstal pro nás, Volám haleluja (Dlouho již), Hosana Pánu zní - tam zní sloka jednoduše, dala by se zařadit i pro mladší, ale s tou refrénovou pasáží nevím, záleží na zdatnosti zpěváčků :), dále pak Chvalte Pána stále, moje oblíbená Haleluja, sláva :), další velikonoční písnička je samozřejmě Je dokonáno, Ježíš je vítěz, a kdybych zapátrala v paměti víc, snad bych ještě něco vylovila, ale snad je to pro inspiraci docela slušný výběr. :)

 

Jaké velikonoční písničky máte rádi vy? Učíte je své děti? Na kterou jsem zapomněla?
Zpívejte, chvalte a mějte požehnanou Velikonoční dobu :)

Zobrazeno 446×

Komentáře

dtto

Zdá se, že o halelujáky nebude ani v budoucnu nouze, bohužel.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková